ouderenzorg

Persconferentie 22 april: nog steeds geen bezoek van familieleden

Tijdens de persconferentie op 22 april werd bekend dat ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen nog steeds geen bezoek mogen ontvangen. Uiteraard is dit voor hun eigen gezondheid, en dat van de andere bewoners en medewerkers. We snappen echter heel goed dat dit voor de bewoners en familieleden zeer pijnlijk kan zijn. Naasten hebben hierover de volgende brief van ons ontvangen.

“Met pijn in ons hart moeten we u berichten dat er tot en met 20 mei aanstaande nog steeds geen bezoekers mogen komen op afdelingen van Dignis. Hiermee volgen we de richtlijnen van de regering. We hopen samen met u dat deze nare situatie snel tot een einde komt. Het vraagt veel van u en degenen die bij ons in zorg zijn.

Contact met uw naaste, op welke manier dan ook, is belangrijk. We doen er alles aan om dit tot stand te brengen. Zo hebben we op bijna alle locaties een zogenaamde ‘spreekluisterverbinding’ aangelegd. U en uw familielid zitten dan beiden achter een kant van het raam en kunnen met een microfoon met elkaar communiceren. Waarbij het mooie natuurlijk is dat u elkaar kunt zien. Als u contact opneemt met de afdeling, kunt u zich hiervoor inschrijven, mits de mogelijkheid daar is. Anders lichten we u graag in over andere mogelijkheden om met uw naaste in contact te treden.

Zit uw familielid in zijn of haar laatste levensfase of treedt er een snelle achteruitgang op? Dan kunnen we niet anders en zullen we soepeler omgaan met de bezoekregeling. Samen met u en de arts bekijken we wat er mogelijk is.

Tot slot willen wij u nog vertellen dat we ongelooflijk onder de indruk zijn van uw inzet en moed. Velen van u hebben op uiteenlopende manieren contact gezocht met uw dierbare, dat doet ons maar vooral onze cliënten goed. We danken u nogmaals voor uw begrip. Weet dat wij alles op alles zetten om ondanks alle beperkingen, de kwaliteit van leven van onze cliënten te borgen. We doen extra activiteiten op de afdeling, gaan wandelen en letten goed op elkaar.

We hopen dat we na 20 mei met beter nieuws kunnen komen. In de tussentijd staan wij niet stil en bereiden we ons al voor op een versoepeling van het regeringsbeleid. Heeft u vragen of zorgen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de afdeling. We staan u graag te woord.”

Reactie medisch directeur Inge Pesch

Bekijk hier de reactie van onze medisch directeur Inge Pesch op het feit dat er nog geen bezoek mogelijk is in de verpleeghuizen.

  • Wij zijn specialist in psychiatrie, multiproblematiek en cognitieve problemen bij ouderen Meer over onze zorg

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.