Ondersteuning mantelzorg

Geen bezoek, hoe houdt u toch contact?

Een van de maatregelen die emotioneel gezien de meeste impact hebben, is het feit dat men geen (groot)ouders in verzorgings- en verpleeghuizen mag bezoeken. De meeste mensen hebben hier begrip voor. U moet er niet aan denken dat uw vader of moeder besmet raakt met het Coronavirus. Maar zowel voor bewoners en naasten is het zwaar om elkaar niet te kunnen zien en vast te houden.

Even wennen: met elkaar beeldbellen

Om toch in contact te blijven wordt er gemaild, gebeld en gebruik gemaakt van beeldbellen. Vooral dat laatste is voor veel ouderen nieuw. Gelukkig zijn er hiervoor veel gebruiksvriendelijke apps, zoals Skype, FaceTime, WhatsApp en Facebook Messenger. En uiteraard helpt de verpleegkundige graag een handje. Een tip: hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u gebruik kunt maken van Skype.

Kijk-luister verbinding: elkaar echt even zien!

Medisch directeur Inge Pesch van Dignis zag op het journaal een kijk-luister verbinding voorbij komen van een verpleeghuis in Limburg. Gescheiden door glas toch bezoek ontvangen. Dat wilde ze voor Dignis ook wel. In een week tijd is op alle locaties gekeken waar het kon. Daar waar het mogelijk is worden nu kijk-luisterplekken gerealiseerd. Er wordt gewerkt aan een online rooster voor het bezoek en er wordt gekeken naar vrijwilligers die bewoners kunnen brengen naar de kijk-luister plek. De eerste kijk-luisterplek is vandaag in gebruik genomen in het Heymanscentrum.

Online cliëntportaal Caren Zorgt

Caren Zorgt is een beveiligde internetomgeving waar u en uw naasten kosteloos gebruik van kunnen maken. Via uw computer of tablet kunt u op elk gewenst moment een bericht versturen of uw dossier inzien. Nu naasten niet op bezoek kunnen komen, kunnen zij via Caren Zorgt op de hoogte blijven van de gang van zaken in het verzorgingshuis. U leest hier bijvoorbeeld hoe het gaat op de afdeling, of hoe een behandeling is verlopen. Lees meer over het online cliëntportaal Caren Zorgt.

  • Wij zijn specialist in psychiatrie, multiproblematiek en cognitieve problemen bij ouderen Meer over onze zorg

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.