dames zitten buiten.header Verzorgingshuis bijgesneden 2

Verzorgingshuis

Bent u op zoek naar een woning, waar u zelfstandig woont en de zorg krijgt, die bij u past? Een appartement in een verzorgingshuis van Dignis kan dan uitkomst bieden. U woont er in een prettige en veilige woonomgeving.

Is een verzorgingshuis geschikt voor u?

U doet nog veel dingen zelf, maar heeft steeds meer zorg en begeleiding nodig. De oorzaak kan een lichamelijk ongemak zijn, maar ook bijvoorbeeld geheugenverlies. Hierdoor is wonen in uw vertrouwde omgeving niet langer verantwoord.

In een verzorgingshuis woont u zoveel mogelijk zelfstandig in uw eigen appartement. U ontvangt de zorg en begeleiding die u nodig heeft. We stemmen die af op uw wensen en behoeften en houden rekening met uw leefstijl.

In een aantal locaties zijn appartementen voor (echt)paren beschikbaar. Een overzicht vindt u hier.

Familie en andere mantelzorgers zijn ook van harte welkom. We vinden het fijn als u die dingen blijft doen met uw naasten, die u gewend bent. We overleggen graag wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wat en hoe in een verzorgingshuis

De zorg bestaat uit hulp bij lichamelijke verzorging, zoals aankleden en douchen en hulp in de huishouding. U kunt ook verpleegkundige zorg krijgen en ondersteuning bij het gebruik van medicijnen. We kijken naar wat u zelf nog kunt en waar u hulp bij nodig heeft.

Zorg binnen handbereik

Een team van verzorgenden, verpleegkundigen en woonzorgassistenten zorgt voor de deskundige ondersteuning. Zonodig schakelen we de hulp in van de behandelaren, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog of maatschappelijk werker. De zorg is 24 uur per dag binnen handbereik.

Dagbesteding

U kunt de dagbesteding bezoeken als u behoefte heeft aan ondersteuning bij de invulling van uw dag of graag meer mensen wilt ontmoeten. Voor de begeleiding van mensen met dementie of psychische problemen werken we samen met team290 en de Ouderenpsychiatrie.

Diverse voorzieningen

De warme maaltijd ontvangt u van het huis. U kunt gebruik maken van de voorzieningen van het woonzorgcentrum, zoals het restaurant, de huiswinkel en de kapper. Het aanbod kan per locatie verschillen.

Activiteiten  en bijeenkomsten

In onze centra is een gevarieerd activiteitenprogramma aanwezig. Vrijwilligers voeren de activiteiten meestal uit, zij worden hierin begeleid door de activiteitenbegeleiding. De activiteiten stemmen we af op de wensen van de bewoners. U kiest zelf waaraan u mee wilt doen. Eigen initiatieven om iets te organiseren en ideeën voor een nieuwe activiteit zijn welkom.

Meer informatie en locaties

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met één van de locaties of met onze afdeling Woonzorgbemiddeling. U bent van harte welkom.

Dignis heeft verzorgingshuizen in:

Groningen

Drenthe

Overzicht van de wachttijden

 

Aanmelden en kosten

Om in een verzorgingshuis te kunnen wonen heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt bij ons terecht met een ZZP 4 en hoger. Een groot deel van de kosten wordt vergoed via de Wet Langdurige zorg (WLZ). Er geldt een eigen bijdrage. Op de pagina Tarieven en vergoedingen vindt u meer informatie, ook over verzekeringen en extra diensten.

U kunt ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij ons terecht.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis