Thuiszorg gesprek cliënt en medewerker

Thuiszorg

U woont in Annen of Norg en wilt graag thuis blijven wonen, maar u heeft daarvoor ondersteuning nodig. De teams van Zorg Thuis Drenthe kunnen dan helpen.

Voor wie is Zorg Thuis?

De thuiszorg van Dignis is er voor mensen die zelfstandig wonen in Annen of Norg. Dat kan zijn in uw eigen huis of in een appartement van één van onze locaties voor Verzorgd Wonen.

Wij zijn er ook voor mantelzorgers en naasten. We betrekken hen graag bij de ondersteuning die we u geven.

Wat kan Zorg Thuis u bieden?

Bij de Dignis Zorg Thuis teams kunt u terecht voor:

 • Verzorging
 • Verpleging
 • Begeleiding

We ondersteunen bij de dagelijkse handelingen, zoals opstaan, wassen en aankleden, eten en drinken.
We komen bij u thuis voor verpleging van bijvoorbeeld een wond of stoma. Of we helpen bij het innemen van medicijnen en indien nodig het geven van injecties. Ook zorgen we voor goede begeleiding, ondersteuning en instructie aan u en uw naasten.
We begeleiden u en uw naaste(n) bij het omgaan in uw situatie. Als het nodig is, gaan we meer zorg en begeleiding voor u regelen.

Een klein vast team biedt zorg en ondersteuning:

 • Vanuit een zorgpost in het woonservicecentrum bij u in de buurt
 • 24 uur per dag / 7 dagen per week
 • Die bij uw situatie past
 • Waaraan u behoefte heeft

Wij kunnen nog meer voor u betekenen

U kunt ook bij ons terecht voor:

 • Personenalarmering
 • Maaltijden in het restaurant van het woonzorgcentrum
 • Activiteiten in het woonzorgcentrum
 • bezoek van een vrijwilliger.

Uw mening telt

We horen graag wat u van onze zorg vindt. Met uw opmerkingen en ideeën kunnen we u nog beter van dienst zijn en onze zorg nog meer op uw wensen en behoeften afstemmen. Daarom vragen we onze klanten regelmatig naar hun mening. Uit het onderzoek in het najaar van 2017 kwam naar voren, dat klanten de thuiszorg van Dignis waarderen met een gemiddeld cijfer van 8,2. Op de vraag of ze Dignis aanbevelen bij anderen antwoordt 97% met ja.

Op de vragenlijst was ruimte om het cijfer toe te lichten. Een groot deel van de ondervraagden maakte daarvan gebruik. Enkele reacties zijn: ‘Ze gaan goed met je om, ze nemen de tijd voor je en nemen je serieus.’ ‘De broeders en zusters zijn altijd behulpzaam. Ik vind het klasse dat als ik ergens naar toe moet, dat ze me dan vroeg helpen.’

Een overzicht van de resultaten van het onderzoek vindt u hier

Aanmelden en meer informatie

Voor persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding heeft u een indicatie nodig. De kosten voor wijkverpleging (verzorging en verpleging) worden vergoed vanuit het basispakket van de Zorgverzekeringswet. Dignis heeft hiervoor met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Uw zorgverzekering kan u informeren over de voorwaarden. De wijkverpleegkundige kijkt met u welke zorg nodig is en regelt de indicatie.
U kunt ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij ons terecht.
Als u een indicatie heeft, maken we met u en eventueel uw familie afspraken over de zorg. Deze leggen we vast in een leefplan, dat we regelmatig bespreken en aanpassen als het nodig is.
U kunt telefonisch of per mail contact opnemen om u aan te melden: Telefoon (050) 409 75 97, mail zorgthuis@dignis.nl

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? U kunt ons telefonisch bereiken op maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, (050) 409 75 97. Mailen kan altijd, zorgthuis@dignis.nl
In Drenthe werken we in Annen en Norg

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis