In gesprek bewoner en medewerkster bij winkeltje

Kortdurend verblijf

Heeft u tijdelijk verzorging en verblijf nodig, omdat uw mantelzorger even niet voor u kan zorgen?  Dan is kortdurend verblijf of logeren in één van de Dignis locaties een goede oplossing.

Is kortdurend verblijf geschikt voor u?

U woont thuis met ondersteuning van uw mantelzorger. Meestal gaat dat goed, maar nu lukt dat even niet meer. Uw mantelzorger heeft meer rust nodig of wil graag een paar dagen op vakantie. Of het is nodig voor u, dat u tijdelijk in een andere omgeving bent. In een paar woonzorgcentra van Dignis hebben we kamers voor kortdurend verblijf. We noemen dit ook wel logeren of respijtzorg.

Wat is kortdurend verblijf?

U logeert in het woonzorgcentrum en krijgt de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Dat kan zijn hulp bij het wassen en aankleden, medicijnen innemen en eten. Overdag doet u mee aan de activiteiten van de dagbesteding. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het huis, zoals het restaurant en de winkel.

U heeft een eigen kamer, die volledig is ingericht. Uw verblijf duurt 24 uur tot maximaal een week. Dit kan ook een regelmatig geplande periode zijn, bijvoorbeeld iedere maand.

Meer informatie en locaties

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met één van de locaties of met onze afdeling Woonzorgbemiddeling. U bent van harte welkom.

Dignis biedt kortdurend verblijf in:

* Groningen

  • Bernlef (Paddepoel), telefoon (050) 575 22 22, e-mail bernlefreceptie@lentis.nl
  • Blauwbörgje (Paddepoel), telefoon (050) 547 49 40, e-mail: bbreceptie@lentis.nl
  • Heymanscentrum (Groningen-Zuid), telefoon (050) 521 49 99, e-mail heymanscentrumrec@lentis.nl
  • Veldspaat (Vinkhuizen), telefoon (050) 574 51 00 , e-mail veldspaatinfo@lentis.nl

* Drenthe

  • De Duinstee (Eelde), telefoon (050) 30 99 111, e-mail: duinstee@lentis.nl
  • De Enk (Zuidlaren), telefoon (050) 409 77 77, e-mail: enk@lentis.nl
  • De Wiekslag (Norg), telefoon (0592) 61 21 43, e-mail wiekslag@lentis.nl
  • ’t Holthuys (Annen), telefoon (0592) 53 09 99, e-mail holthuyszorgthuis@lentis.nl

 

Aanmelden en kosten

Voor kortdurend verblijf is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Een indicatie kunt u aanvragen met het aanmeldformulier op de website van het CIZ. Uw huisarts, behandelaar of contactpersoon in het ziekenhuis kan u ook helpen met de aanvraag.
De kosten worden vergoed vanuit de Zorverzekeringswet. Aan uw zorgverzekering betaalt u het verplichte of vrijwillige eigen risico. Uw zorgverzekering kan u meer informatie geven.
U kunt ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij ons terecht.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis