‘Zorghandje’ voor medewerkers van De Omloop

Geplaatst op 13 november 2020

Maandag 9 november werden in de Omloop In Norg medailles uitgereikt van het ‘handmedalproject’. Dit is een wereldwijd project van kunstenaars, om zorgmedewerkers die in de frontlinie van de coronazorg hebben gewerkt te bedanken en te eren. De medailles worden gemaakt naar één voorbeeld waar iedere kunstenaar zijn persoonlijke, creatieve draai aan geeft. In Nederland werkten zo’n veertig kunstenaars mee aan het project.

Wereldwijd initiatief

De handmedal (handmedaille) is overgewaaid uit het buitenland en bestaat sinds april toen de coronacrisis flink om zich heen greep. Ruim 3000 kunstenaars werken er aan mee en inmiddels is aan medewerkers van ruim 300 ziekenhuizen en andere zorginstellingen over de hele wereld zo’n handje toegekend.

De enige in het Noorden

De Omloop In Norg is één van de acht instellingen in Nederland en de enige in het Noorden, waar de handmedailles zijn uitgereikt. Liesbeth den Besten, ‘handkeeper’ voor Nederland, overhandigde ze ceremonieel aan locatiemanager Clariska Brantsma, de ‘handgiver’ voor de Omloop. De uitreiking vond online plaats vanwege corona. Later die dag ontvingen medewerkers hun medaille ‘live’ uit handen van Clariska.

Bekijk het filmpje dat we maakten van de uitreiking.

Het NOS journaal (op 11’13” is het item te zien) en het Dagblad van het Noorden waren erbij.

 

 

 

 

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.