Vacature: Onafhankelijk voorzitter Centrale Cliëntenraad Dignis

vrouw op bank
Geplaatst op 5 november 2020

Wie zijn wij?

Wij zijn de centrale cliëntenraad en zoeken een onafhankelijke voorzitter die geen persoonlijke binding heeft met de cliënten van Dignis. De centrale cliëntenraad bestaat uit afgevaardigden van de lokale cliëntenraden en heeft overleg met de directie over onderwerpen die voor geheel Dignis van belang zijn.

Dignis biedt tijdelijke en langdurige zorg, behandeling en begeleiding aan ouderen en heeft een aantal locaties in Groningen en Drenthe. Op elke locatie is een cliëntenraad actief. Deze cliëntenraden overleggen met de managers van de locatie over zaken die van belang zijn voor cliënten van de betreffende locatie.

De centrale cliëntenraad en de lokale cliëntenraden behartigen de gemeenschappelijke belangen van cliënten en dragen bij aan de kwaliteit van zorg van Dignis. Zij praten, denken en beslissen mee namens de cliënten. Ze hebben een informerende, signalerende en adviserende functie.

Wat ga je doen als onafhankelijk voorzitter?

Als onafhankelijke voorzitter vorm je samen met de afgevaardigde voorzitters van de lokale cliëntenraden van Dignis de centrale cliëntenraad. Je geeft leiding aan vergaderingen en bijeenkomsten. Samen met de adviseur cliëntmedezeggenschap en/of ambtelijk secretaris bereid je de vergadering voor. Je bent gemotiveerd om mede zorg te dragen voor verdere professionalisering van de medezeggenschap. In voorkomende gevallen neem je zelf deel aan werkgroepen rondom actuele thema’s. Je vertegenwoordigt de centrale cliëntenraad bij externe bijeenkomsten. Als voorzitter fungeer je vanuit een onafhankelijke positie.

Ben jij de onafhankelijke voorzitter die wij zoeken?

Wij zoeken per 1 januari 2021 een voorzitter die zich onafhankelijk en positief kritisch opstelt en in staat is samenwerkingsrelaties op te bouwen. Jij hebt ervaring met en kennis van cliëntenmedezeggenschap in de (langdurige) zorg. Verder:

  • Ben je in staat om vraagstukken te herkennen, een visie te vormen en te adviseren vanuit het cliëntenperspectief;
  • Heb je bestuurlijke en beleidsmatige kennis en/ of ervaring;
  • Kan je de vergaderingen op een constructieve en inspirerende wijze leiden, je kunt tegenstellingen overbruggen en bent besluitvaardig;
  • Ben je analytisch, toegankelijk, sensitief, sociaal vaardig en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Beschik je over kennis van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018) of ben je bereid je die eigen te maken;
  • Zie je dit als vrijwilligerswerk;
  • Woon je bij voorkeur in Groningen of Drenthe.

Wat bieden wij?

Een boeiende en uitdagende vrijwilligersfunctie binnen de medezeggenschap van een zorgorganisatie die volop in ontwikkeling is. De gelegenheid om samen te werken in een leuk, enthousiast team binnen een organisatie die belang hecht aan medezeggenschap. De vergoeding van de voorzittersfunctie bestaat uit vacatiegeld en reiskosten. We bieden de mogelijkheid tot het gebruik maken van scholing gericht op cliëntenraadswerk.

Meer informatie?

Voor informatie en vragen kun je contact opnemen met mevrouw Zizi Bertrams, adviseur cliëntmedezeggenschap Dignis. Bij interesse zien we je motivatiebrief en cv graag uiterlijk 2 december 2020 tegemoet via ccrdignis@lentis.nl

Informatie over de cliëntenraden van Dignis vind je op de website.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.