Twee bijzondere jubilea bij de Enk

Geplaatst op 15 juni 2020

Afgelopen week werden bij de Enk in Zuidlaren twee jubilarissen verrast met een bos bloemen en een cadeautje. Zij zijn namelijk 25 en 12,5 jaar actief als vrijwilliger bij Dignis. Dat moest gevierd worden! Om hen te bedanken voor de geweldige inzet van de afgelopen jaren, zetten we hen graag even in het zonnetje.

Gezelligheid en contact met bewoners

Roelie werkt sinds 25 jaar bij de Enk in Zuidlaren, onderdeel van Dignis. Elke donderdagavond helpt ze mee met het recreatieprogramma van de Enk. Soms is de activiteit een dansavond, maar ook weleens een koor of bingo. ‘Eigenlijk van alles wel wat’, vertelt Roelie. Het was voor haar een grote verrassing dat opeens de coördinator vrijwilligerswerk van de Enk voor de deur stond, met bloemen en een cadeau. Zelf was ze haar jubileum even vergeten.

Roelie werkte voormalig drie keer per week bij de Enk. Tegenwoordig is dat eenmaal per week, maar die gezelligheid zou ze ‘voor geen goud willen missen’. Ze vindt het contact met bewoners het meest waardevol aan haar vrijwilligerswerk. Ze kent veel van de bewoners goed. ‘Sommige bewoners kunnen zich je naam niet meer herinneren. Maar je ziet een vlaag van herkenning op hun gezicht wanneer je binnenkomt. En dan beginnen ze te lachen. Dat vind ik zo mooi!’, vertelt ze. En hoewel de jaren voorbij vliegen, is ze niet van plan om binnenkort te stoppen met haar vrijwilligerswerk: ‘We gaan er gewoon mee door, hoor!’

Roelie werkt al 25 jaar als vrijwilliger bij Dignis.

Roelie werkt al 25 jaar als vrijwilliger bij Dignis.

Sportiviteit en een mooie herinneringen

Ook voor Wietse was het jubileum een grote verassing. Wietse is al 12,5 jaar actief als vrijwilliger bij de Enk. Hij is werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis, en doet zijn vrijwilligerswerk naast een drukke baan. ‘Maar het kost me eigenlijk geen tijd, want ik doe het met veel plezier’, vertelt hij. Wietse onderneemt sportieve activiteiten met een aantal bewoners van de Enk. Tijdens zijn vrije uurtjes zwemt hij één-op-één met een aantal verschillende bewoners in zwembad Aqualaren. Sommige bewoners kunnen goed en zelfstandig zwemmen, maar anderen hebben wat meer begeleiding nodig. Daar helpt hij hen mee. Wietse vindt het belangrijk dat ouderen genoeg beweging krijgen. Hoewel de Enk een mooie tuin heeft waar de bewoners in kunnen wandelen, is voor sommige bewoners wat extra activiteit zeker welkom. ‘Zwemmen is een leuke activiteit, waar ze ontzettend van genieten’, vertelt Wietse.

In het verleden fietste hij ook samen met een bewoonster op een duo-fiets (tandem). Zij begon achterop de fiets keihard liederen van vroeger te zingen, zó vrolijk werd ze van die uitjes. Zo reden ze samen door heel de gemeente Zuidlaren. Daar heeft Wietse bijzondere herinneringen aan. Hij vertelt ook dat het voor hem als verpleegkundige heel waardevol was om het leven in de ouderzorg mee te maken. ‘Dan maak je dat ook eens mee’, zegt hij.

Wietse werkt sinds 12,5 als vrijwilliger bij Dignis.

Wietse werkt sinds 12,5 als vrijwilliger bij Dignis.

We feliciteren Roelie en Wietse met hun prachtige jubileum.

Bij Dignis werken ongeveer 600 vrijwilligers. Wij zijn trots op de inzet en kwaliteit van hun werk. Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden bij Dignis? Lees dan hier meer.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.