Moederdag vieren in tijden van Corona

Geplaatst op 8 mei 2020

Moederdag is voor velen een moment van liefde, aandacht en erkenning. Even bij je moeder langs om een bosje bloemen, een lieve kaart of gewoon een bezoekje te brengen horen daar vaak bij. We begrijpen dat het niet mogen bezoeken van uw naasten op zulke dagen extra moeilijk kan zijn. Maar juist onder deze omstandigheden kan nog belangrijker voelen om uw moeder in het zonnetje te zetten. Hoe kunt u moederdag op een waardevolle manier vieren ondanks de corona maatregelen? Met dank aan een medewerker van het Heymanscentrum in Groningen hebben we een aantal tips op een rijtje voor u gezet.

  • Op sommige locaties van Dignis zijn er bezoekramen. Op die manier kun u elkaar toch even zien.
  • Als u niet kunt langskomen, kan (video)bellen het gevoel geven dat u toch een beetje bij elkaar bent. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Whatsapp, Facetime of Skype. Een tip: hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u gebruik kunt maken van Skype. Op de locaties van Dignis kunnen de bewoners hulp krijgen met beeldbellen en helpt de verpleegkundige graag een handje.
  • Laat een bosje bloemen bezorgen. Tip: Bloemisten hebben het deze dagen erg druk met het bezorgen van bloemen, dus houdt rekening met extra bezorgtijd.
  • Maak een (digitaal) foto album met foto’s die een bijzondere betekenis voor jullie hebben. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Powerpoint of de website nl. U kan natuurlijk ook foto’s printen en ze in een fotoalbum plakken of er een mooie collage van maken. Bij de HEMA kunt u bijvoorbeeld makkelijk foto’s laten printen.
  • Van foto’s en video-opnames kunt u een ook een mooi filmpje maken. Tip: misschien is het een leuk idee om het favoriete nummer van uw moeder op als achtergrondmuziek te gebruiken.
  • Schrijf een ‘ouderwetse’ brief waarin u uw moeder vertelt hoe bijzonder ze voor u is, of een andere waardevolle boodschap. Als u zich creatief voelt, kunt u misschien een mooi gedicht schrijven.
  • Vraag de kleinkinderen om een mooie tekening of ander kunstwerkje te maken en stuur deze op de post voor een leuke verassing.

Ten slotte, de medewerker van het Heymanscentrum in Groningen vertelde: “De laatste tijd zijn er zo veel mooie initiatieven met muziek, dat er opeens muzikanten buiten staan muziek te maken. Hopelijk zal dat met moederdag ook zo zijn!”.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.