Expositie Pieky Doornbos in Heymanscentrum

Geplaatst op 29 januari 2019

Pieky Doornbos werkt als praktijkopleider bij Dignis | Lentis. Daarnaast schildert en tekent ze al vele jaren met veel voldoening. Pieky exposeert met een deel van haar werk in de wintermaanden in het Heymanscentrum in Groningen Zuid.

‘Het werk van de praktijkopleider is prachtig, maar het schilderen en tekenen verveelt ook nooit’. Pieky gebruikt verschillende technieken in haar werk. Ze heeft daarvoor diverse lessen en workshops gevolgd. Tegenwoordig houdt ze zich vooral bezig met Mixed-media. Dit betekent dat ze voor één werk meerdere technieken en materialen gebruikt.

Een werk bouwt ze laag voor laag op. Ze begint met acrylverf, daarna volgt het stempelen, sjabloneren, scheuren, plakken, tekenen, weer schilderen, sjabloneren om dan met oliepastel het geheel af te werken. Het resultaat is altijd anders, maar telkens opnieuw brengt Pieky er diepte in aan en maakt ze er een kleurig geheel van. Ook als ze slechts enkele tinten gebruikt, ‘spreekt’ het schilderij. Pieky zegt van haar werk, dat het ‘gewoon lekker schilderen’ is en wenst de bezoeker veel kijkplezier.

De expositie is tot en met maart 2019 te bezichtigen in de hal en de gangen van het Heymanscentrum. U bent van harte welkom.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.