Feestelijke heropening Heymanscentrum

Geplaatst op 2 oktober 2018

Op donderdag 27 september vond de heropening plaats van het Heymanscentrum. Wethouder Ton Schroor verrichte onder grote belangstelling van bewoners, familie, cliënten, genodigden en medewerkers de officiële handeling. De hele dag stonden de deuren uitnodigend open om een kijkje te nemen in het vernieuwde woonzorgcentrum. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om het feest mee te vieren. OOG TV was ook aanwezig en maakte een reportage van de opening.

Veel bezoekers

De activiteiten trokken ook veel bezoekers. Je kon aanschuiven bij de belevenistafel, meedoen aan een paramedische clinic en actief bezig zijn in de beweegtuin. De activiteitenbegeleiding had een gezellige hoek ingericht met de handwerkclub voor het goede doel, een fotoreportage en informatie over de Vriendenstichting en Vriendenbus. Voor de professionals was er een marktkraam over werken bij Dignis en opleidingen. ‘s Middags was er live muziek. De gastvrouwen en gastheren van het restaurant zorgden voor koffie, thee en de lekkere hapjes.

Renovatie

De renovatie van het Heymanscentrum was een omvangrijk project, dat enkele jaren heeft geduurd. De appartementen zijn gerenoveerd, terwijl de bewoners in huis konden blijven wonen. Daarvoor moesten ze wel eens verhuizen. Met hulp van velen en een fijne samenwerking van alle partijen is dit goed gelukt.  Vervolgens is de begane grond met het restaurant, de bibliotheek en de receptie grondig aangepakt. Muren zijn doorgebroken, zodat er nu één groot restaurant is met een brasserie met gezellige zitjes. Collega’s van Dignis, Philadelphia en Lentis werken hier samen aan een gastvrije ontvangst en bediening van de bezoekers. Het restaurant is de gehele dag geopend. ’s Middags en ’s avonds kunnen bewoners en hun familie, medewerkers en wijkbewoners hier warm eten.

Heymanscentrum

Het Heymanscentrum biedt zorg, wonen en welzijn aan ouderen, die zelfstandig wonen en verzorging en verpleging aan ouderen, die niet meer op zichzelf kunnen wonen. Er zijn diverse vormen van dagbesteding en activiteiten voor wijkbewoners.

Wethouder Ton Schroor (r), directeur Joris de Jong (m) en teamleider Karin Bloem (l)

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.