Mr. Alzheimer verwoord en verfilmd

Geplaatst op 21 september 2018

Op 21 september, wereld Alzheimer dag, is de video ‘Mr. Alzheimer’ van het Gronings hip hop collectie Rum en Skunk gepubliceerd. Het verhaal van de clip symboliseert de ziekte van Alzheimer als een overval op iemands leven. Het verlies van identiteit, verlies van regie op het leven en het verlies van het contact met de omgeving. Zaken die erg herkenbaar zijn voor Alzheimerpatiënten en hun omgeving.

Begrip voor de ziekte

De vader van Jurriaan de Vos, één van de rappers, is overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. “In de jaren waarin mijn vader ziek was en heb ik regelmatig stukken tekst geschreven. Dit deed ik als een vorm van therapie. Mijn beleving en het verdriet wat hiermee gepaard ging heb ik in die tijd van me afgeschreven”, vertelt Jurriaan. Na het overlijden van zijn vader heeft hij de teksten in een muzieknummer verwerkt. Inmiddels heeft hij met zijn creatieve vrienden een  clip geschoten. Hiermee wil hij meer begrip, erkenning en bewustwording van de ziekte creëren.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.