Veel vrijwilligers op NL Doet dag de Enk

Geplaatst op 26 maart 2018

In de Enk waren  op vrijdag 9 maart veel vrijwilligers aan het werk. Op deze dag vond de zevende editie van de landelijke NL Doet dagen plaats en zoals gebruikelijk doet de Enk daaraan mee.

Tuinen en terrassen

Deze keer kwamen 35 leerlingen van Terra Eelde helpen in de tuin. Ze maakten de terrassen, tuinmeubels en dierenverblijven schoon. De eerste voorjaarsbloemen stonden al spoedig in de grond. En tot slot versierden ze de paastak, die nu staat te pronken in één van de woningen van de Enk.

Bloembakken en kussentjes

Medewerkers van het Sociaal Team van Trias staken binnenshuis de handen uit de mouwen. Een aantal mooie bloembakken was het resultaat van hun boor-, zaag- en verfwerkzaamheden. Bewoners van de Enk brachten in de dagen erna de finishing Touch aan. En dan was er ook nog een enthousiaste ploeg vrouwen. Ze hadden de naaimachine meegenomen en een grote voorraad lapjes. Nu liggen er overal fleurige kussentjes op de banken.

Frietjes en kroket

Aan het eind van de ochtend had iedereen wel trek in een frietje met kroket of frikandel. Het was een gezellige afsluiting van de NL Doet dag. De Enk bedankt alle vrijwilligers die hebben bijgedragen om er weer een geslaagde dag van te maken.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.