Belevingstuin de Enk

Geplaatst op 26 maart 2018

In de Enk zijn medewerkers, vrijwilligers en familieleden al een aantal jaren bezig met de tuin en het dakterras. Telkens komt er iets bij dat bewoners kan motiveren om buiten actief bezig te zijn. Zo is er een kippenpaleis gebouwd, waarin sierkippen hun huis hebben gevonden. Rondom de zithoeken op het dakterras staan windschermen. Bewoners hebben uitzicht op borders, waar ieder seizoen andere planten bloeien.  Ze kunnen meehelpen met het tuinonderhoud en verzorging van de dieren. Tijdens een wandeling door de tuin beginnen regelmatig de schapen te blaten, speelt de buitenxylofoon een vrolijk deuntje en springt het licht aan bij een bijzonder evenement.

Wilt u meer lezen over de belevingstuin bij de Enk? Het digitale magazine ‘Groeneffect’ publiceerde onlangs een artikel op de website.

Initiatiefnemers Stéfanie en Minko

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.