Echte voordeur voor Parel en Waterlelie

Geplaatst op 16 maart 2018

In de Parel en de Waterlelie wonen oudere mensen met dementie. Ze kunnen niet meer in hun eigen huis wonen en vinden in de groepswoningen in het Heymanscentrum een nieuw thuis. Hun kamer hebben ze gezellig ingericht met hun eigen spullen. Dat geeft hen een thuisgevoel. Tot voor kort begon dat thuisgevoel pas achter de voordeur. Daarin is sinds kort verandering gekomen.

Ieder een eigen voordeur

Iedere voordeur is nu beplakt met een levensgrote sticker van een deur. De stickers zijn speciaal uitgezocht door de bewoners en hun familie. Medewerkers en stagiaires kwamen op dit idee, omdat ze het fijn zouden vinden dat bewoners het gevoel krijgen dat ze thuis komen als ze nog op de gang lopen. Sommige bewoners herinnerden zich nog goed hoe de voordeur eruit zag in hun eigen huis. Meestal wist de familie het ook nog wel. En voor de bewoners diehet zich echt niet konden herinneren, was er de catalogus van Truedoors, het bedrijf dat de stickers maakt. Ze konden een mooie nieuwe voordeur uitzoeken. Het duurde even, voordat twee ‘monteurs’ de voordeuren kwamen ‘plaatsen’, maar het resultaat is fantastisch.


Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.