Officiële start samenwerking Dignis en Philadelphia

Geplaatst op 14 maart 2018

Wethouder Ton Schroor van de Gemeente Groningen heeft op 14 maart het officiële startsein gegeven voor de samenwerking tussen Dignis|Lentis en Philadelphia. In het feestelijk versierde restaurant van het Heymanscentrum knipte hij een lint door, waarna vertegenwoordigers van beide partijen de samenwerkingsovereenkomst tekenden. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de gasten vervolgens een rondleiding krijgen.

Plek voor werkervaring

Medewerkers van Philadelphia werken sinds een half jaar in het Heymanscentrum, een locatie van Dignis. Ze helpen mee bij de bediening in het restaurant, brengen maaltijden bij bewoners en verrichten schoonmaakwerkzaamheden. Philadelphia begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk en dagbesteding. Het Heymanscentrum is een fijne plek om werkervaring op te doen. Gert Mathijs Cazemier, coördinerend werkbegeleider vertelt: ‘We zijn blij met deze kans en de mooie samenwerking. Meedoen in de maatschappij is zo belangrijk, voor iedereen. Het zelfvertrouwen groeit en mensen dragen iets moois en waardevols bij aan de maatschappij.’

Win-win situatie

In het Heymanscentrum gaat het om een win-win situatie. Medewerkers van het woonzorgcentrum in het zuiden van de stad Groningen zijn er blij mee, omdat ze extra hulp krijgen bij de dagelijkse werkzaamheden. Voor bewoners en bezoekers is het ook gezellig, dat er meer medewerkers zijn.

In het Heymanscentrum werken al diverse medewerkers van Philadelphia, maar er is nog plek voor collega’s. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Gert Mathijs Cazemier (g.cazemier@philadelphia.nl) of kijk op de website.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.