Leergemeenschap Dementie op jonge leeftijd

De dementienetwerken Drenthe, Groningen en Friesland hebben onlangs de Leergemeenschap Dementie op jonge leeftijd in Noord Nederland opgericht. In de Leergemeenschap werken de noordelijke dementienetwerken samen met negen zorgorganisaties, het kenniscentrum jonge mensen met dementie en het Alzheimer Centrum Groningen van het UCMG.

Symposium is startsein

Tijdens het symposium ‘Dementie op jonge leeftijd in Noord Nederland’ werd het startsein gegeven voor de Leergemeenschap. In de inleidingen en presentaties kwam naar voren dat een goede samenwerking tussen de diverse organisaties een belangrijke stap voorwaarts is voor de zorg aan en begeleiding van jongere mensen met dementie. Zij en hun naasten maken vaak een lange zoektocht om bij de juiste hulp te komen.

Samenwerken

De partners van de Leergemeenschap Noord Nederland werken samen om de begeleiding van jongere mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren, het aanbod aan voorzieningen te verruimen en kennis met elkaar te delen. Tijdens het druk bezochte symposium kregen de gasten al een inkijkje in het werk van de Leergemeenschap en de meerwaarde daarvan.

Een verslag van het symposium leest u hier
Annette de Ruiter, dagvoorzitter, schreef een blog over het evenement.