Bewoners op bezoek in Groninger Museum

Geplaatst op 21 september 2017

Het was een mooie dag, maandag 28 augustus. En deze keer niet alleen maar om het Groninger Ontzet. Bewoners van de Dignis huizen waren op bezoek in het Groninger Museum, dat op maandag speciaal haar deuren opent voor mensen met dementie. Dan hebben zij de gelegenheid om in alle rust de collectie Ploegschilderijen te bekijken. Medewerkers van het museum geven er uitleg bij.

Herinneringen

De Groninger landschappen en stadse taferelen roepen veel herinneringen op bij de bezoekers. Zo ook het schilderij ‘Het Witte Paard’ van Jan Altink. Het werd uitvoerig besproken: het tafereel, de kleuren, de horizon en natuurlijk het paard. De bezoekers herkenden ook veel in het schilderij over de Groninger kermis.

Een eigen schilderij

Na de rondleiding en de koffie gingen de bezoekers zelf aan het werk. Onder deskundige begeleiding maakten ze hun eigen schilderij. Een familielid zei aan het eind van de workshop: ‘het resultaat mag er zijn! Wat was het een prachtige middag, precies wat mijn zus en andere mensen die vergeetachtig zijn, nodig hebben.’

Vaker op bezoek

Het museumbezoek is mogelijk gemaakt met gelden uit het project ‘een mooie dag’. Er volgen dit jaar nog enkele bezoeken aan het Groninger Museum. Dignis bekijkt of we deze activiteit kunnen voortzetten.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis