Muziek in de palliatieve zorg

Geplaatst op 17 augustus 2017

In hospice Mare verblijven mensen, die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Ze krijgen palliatieve zorg en kunnen in het bijzijn van familie en vrienden afscheid nemen van het leven. Onlangs waren de musici van CityProms Embrace bij hen op bezoek. Het ensemble begon te spelen op de gang. Het deed de bewoners van het hospice zo goed, dat de musici hun voorstelling voortzetten in de kamers. Ieder genoot op zijn en haar eigen wijze.

Kunstvormen in verpleeghuis

Dignis werkt in de verpleeghuizen met creatieve kunstvormen, zoals dans, muziek, schilderen en fotografie. Kunst doet veel bij mensen met dementie. Ze gaan spontaan meedoen en hebben plezier. Voor de mantelzorgers en medewerkers zijn het ook mooie momenten. Op basis van de ervaringen van de muziekvoorstelling in hospice Mare heeft Dignis besloten het kunstproject uit te breiden naar de palliatieve zorg.


 

 

 

 

 

CityProms EMBRACE: Philip Curtis – Zang, Daphne Schrama – Klarinet, Maria Fatela – Piano (electrische), Eleanore Tan – Cello

 

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis