Bezoek aan Groninger Museum

Geplaatst op 17 augustus 2017

Bewoners van de Dignis huizen kunnen binnenkort een bezoek brengen aan het Groninger Museum. Ze krijgen een rondleiding langs schilderijen van De Ploeg. Voor veel mensen zijn de Groninger landschappen heel herkenbaar. De beelden roepen herinneringen op en bezoekers gaan verhalen vertellen over vroeger. Hoe zij op het land hebben gewerkt en over de mei kermis waar ze hun eerste liefde ontmoetten. Na de rondleiding kunnen bezoekers zelf creatief bezig gaan.

Museum en dementie

Het museumbezoek is een initiatief van het Groninger Museum en Stichting de Hoven en speciaal bedoeld voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers. De rondleidingen zijn gepland op maandag. Dan zijn de deuren voor andere bezoekers gesloten. In een rustige en ontspannen sfeer kunnen de mensen kijken naar de kunstwerken en herinneringen met elkaar delen. Het bezoek en de creatieve bezigheid worden begeleid door ervaren museumdocenten.

Het filmpje geeft een impressie van een groepje senioren, dat al een bezoek aan het museum heeft gebracht. ‘We hebben een prachtige dag gehad’.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis