Open dag Ontmoetingscentrum Hoogkerk

Op donderdag 22 juni houdt het Ontmoetingscentrum Hoogkerk Open Huis. De ‘huiskamer van Hoogkerk’ heeft in de afgelopen jaren al veel senioren verwelkomd. Oudere mensen met (beginnende) geheugenproblemen of psychische klachten kunnen hier terecht voor een praatje en een kopje koffie, praktische hulp of om mee te doen aan activiteiten. Ook mantelzorgers zijn van harte welkom.

Activiteiten

Mensen die het leuk vinden om activiteiten te ondernemen, zijn op hun plek in het Ontmoetingscentrum. Er wordt van alles georganiseerd, zoals spelletjes doen, boetseren, verven of andere creatieve activiteiten. Bezoekers gaan met elkaar wandelen of maken bij de koffie een praatje met elkaar. Peter Joosten, medewerker van het Ontmoetingscentrum vertelt, dat mensen hier zoveel mogelijk zichzelf kunnen zijn en met die dingen bezig gaan die hen een succesmoment bezorgen. Dat kunnen kleine taakjes zijn, maar ze zijn belangrijk om mensen weer wat zekerheid te geven.

Ook voor mantelzorgers

Ook voor mantelzorgers kan het Ontmoetingscentrum een fijne plek zijn. Voor een luisterend oor, een adviserend gesprek of om ook mee te doen aan een activiteit. Mensen zijn altijd welkom voor een kennismaking of met hun vragen. Er is een indicatie nodig, als mensen besluiten om mee te doen aan de activiteiten. Peter Joosten weet er meer over te vertellen.

Open dag

Op de Open Dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in de gezellige huiskamer. Er is muziek, een clown geeft voorstellingen en de stadsdichter Lianne zal een bijdrage leveren. U vindt het Ontmoetingscentrum in Gabriël Woonzorgcentrum, Gabrielstraat 26, vanaf de zijingang rechtsaf. Tijdens het Open Huis zijn Wij Hoogkerk, Alzheimer Stichting, team290 en Dignis Zorg Thuis Plus aanwezig met informatiestands. Het open huis vindt plaats op donderdag 22 juni, van 13.30 uur – 16.30 uur.