Fiets4daagse Enk en Horst

Het was deze keer mooi weer tijdens de Fiets4daagse van de Enk en de Horst in Zuidlaren. In de derde week van mei gingen bewoners, vrijwilligers, familie en medewerkers vier dagen lang op de fiets. De routes waren uitgestippeld over het mooie terrein van Lentis en in de omgeving van Zuidlaren.

Iedereen op de fiets

Iedereen heeft eraan bijgedragen dat het jaarlijkse sportieve evenement een succes werd. Per dag deden ongeveer 65 bewoners mee. Sommigen gingen op hun eigen fiets de tocht maken. Anderen gingen gezellig met z’n tweeën op de duofiets en tandemfiets, die beschikbaar waren gesteld door de Boomklever, een werkproject van Lentis. Voor mensen die niet meer zelf kunnen fietsen, was er ook volop gelegenheid om mee te doen. Zij gingen mee in de kuipfiets, rolstoelfiets of fietstaxi. De kosten voor de taxi waren betaald door de Vrienden van Dignis.

Traktatie en lintje

Na afloop van elke rit konden bewoners van de Enk en bezoekers van de Horst genieten van een lekker kopje koffie of thee met een traktatie. Op de laatste dag kreeg iedere deelnemer een vaantje en een gladiool.