Blauwbörgje danst

Geplaatst op 21 februari 2017

Mensen met dementie raken langzaam de grip op de omgeving kwijt. Herinneringen vervagen, het vinden van woorden gaat moeizamer en de dingen begrijpen lukt ook niet meer zo goed. Het contact via woorden wordt ook vaak moeilijker. Gelukkig zijn er meer manieren om contact te maken. Eén daarvan is het samen dansen, samen bewegen.

In beweging komen

In ’t Blauwbörgje is het project ‘Blauwbörgje danst’ gestart. Het gaat niet om sporten of het leren van danspasjes. Wel om het samen in beweging komen. Door muziek, door de beweging van de ander. Bewegen zoals het in je opkomt en waar je samen plezier aan beleeft. Het is een vorm om met elkaar ‘in gesprek’ te blijven.

Dansgezelschap en studenten

Het dansgezelschap Club Guy & Roni en studenten van de Hanzehogeschool Academie voor Sportstudies zorgen samen met medewerkers van Blauwbörgje voor de begeleiding. Het project is gestart op woongroep De Vink. Bewoners en familie zijn uitgenodigd om mee te doen. Telkens wordt er gekeken naar wat de deelnemers prettig vinden en waaraan ze mee willen doen.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis