Grijs, groen en gelukkig in Eelde en Norg

Geplaatst op 27 januari 2017

Bewoners van de Duinstee in Eelde en de Omloop in Norg kunnen binnenkort nog meer genieten van het buitengebeuren. Rondom de verpleeghuizen komt een belevingstuin, bewoners kunnen meedoen aan buitenactiviteiten en ook wordt de natuur binnenshuis gehaald.

Samenwerking IVN en Dignis

De nieuwe activiteiten zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Dignis en het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Het IVN wil mensen op een boeiende manier betrekken bij de natuur en het milieu. Voor ouderen is daarvoor het programma Grijs, Groen & Gelukkig opgezet. Dignis doet graag mee om natuurbeleving onderdeel te maken van het dagelijkse leven. Contact met de natuur heeft een positief effect op mensen. Een wandeling maken in de tuin, de geur van bloeiende lavendel opsnuiven, op een bankje zitten en een praatje maken met de buren. Het zijn de kleine dingen, die mensen een geluksmoment bezorgen en waardoor ze actiever worden.

Duinstee en Omloop in het groen

De Duinstee en Omloop zijn geschikte locaties om mee te doen aan Grijs, Groen & Gelukkig. De huizen staan in een groene omgeving en er is al veel aandacht voor het buitengebeuren. Deze locaties zijn door IVN aangemerkt als koploper in het project.

Feestelijke start

Op 2 februari vindt de feestelijke start van het samenwerkingsproject plaats. Medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners werken mee aan de activiteiten om bewoners te laten genieten van buitenlucht en beweging. Grijs, Groen & Gelukkig wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Omloop buitenkant en terras

Omloop buitenkant en terras

Uitzicht op de tuin

Binnentuin Duinstee

Tuin en terras Duinstee

 

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis