Bernlef plek van ontmoeting voor jong en oud

Geplaatst op 20 januari 2017

Bernlef is veranderd van woonzorgcentrum naar het gebouw waar jong en oud elkaar ontmoeten. Het is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen Dignis, De Huismeesters, WerkPro en Factor5. Op 10 januari heeft wethouder Roeland van de Schaaf met de vertegenwoordigers van de organisaties het spandoek onthuld dat symbool staat voor de samenwerking.

Wethouder Roeland van de Schaaf

Onthulling van het spandoek

Wonen voor ouderen

In Bernlef is het mogelijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Vooral mensen die al langere tijd in de wijk Paddepoel wonen, vinden het een prettig idee om in de vertrouwde omgeving te blijven wonen. Woningcorporatie De Huismeesters verhuurt de 73 appartementen. Het zijn comfortabele woningen in een geheel gemoderniseerd gebouw. Alle voorzieningen zijn aanwezig, zoals een winkel, was- en kledingservice en alarmering. Is er meer zorg nodig, dan kan Dignis Zorg Thuis+ die geven, 24 uur per dag. Op drie etages is het mogelijk te wonen met een zorgindicatie.

Elkaar ontmoeten

Iedereen is welkom in Bernlef, de bewoners van het gebouw en de mensen uit de wijk. Er is een breed activiteitenprogramma, voor elk wat wils. Het wijkrestaurant wordt gerund door mensen van WerkPro. Professionele koks zorgen iedere dag voor een smakelijke maaltijd.

Ontmoeting tussen jong en oud

Veel belangstelling op de feestelijke bijeenkomst

De wijk in huis

De samenwerking tussen de partijen gaat verder dan wonen en activiteiten. Factor5 gebruikt de leeggekomen kantoorruimtes in Bernlef. Deze organisatie biedt huisvesting aan jongeren met meervoudige problemen. Een deel van hen woont in het complex dat naast Bernlef staat. Ook in Bernlef zelf woont een aantal jongeren. Ze kunnen aan het werk in de wasserette en de horeca.

Klaar voor de toekomst

De bijeenkomst op 10 januari markeerde het begin van een nieuwe weg. Bernlef is een woongebouw voor zorg en welzijn met oog op de toekomst. Dat werd feestelijk gevierd.

Nienke Ybema vertelt over de zorg in Bernlef

De partners van het samenwerkingsproject

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis