Feestelijke heropening Veldspaat

Geplaatst op 29 september 2016

Op dinsdag 11 oktober vindt de heropening plaats van Woonzorgcentrum De Veldspaat in Vinkhuizen. Na een ingrijpende verbouwing is het gebouw klaar voor de toekomst. Het aantal woongroepen voor mensen met dementie is flink uitgebreid. De overige appartementen zijn geschikt voor verzorgd wonen.

Feest en rondleidingen

De heropening wordt feestelijk gevierd met bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en genodigden. Na het officiële gedeelte zijn er rondleidingen in de woongroepen in het Klein Atrium. Ook kunnen de gasten de markt met diverse informatiestands bezoeken. Voor de bewoners is er een speciaal programma met muziek en lekkere hapjes en drankjes. Aan het eind van de dag krijgen zij en hun familie een feestelijke maaltijd.

Wonen in de Veldspaat

In de Veldspaat wonen mensen met dementie. Medewerkers hebben veel aandacht voor goede zorg in een beschermde en veilige omgeving en voor leefplezier. Daarvoor zorgen zij samen met familie en vrienden en de vrijwilligers. De inrichting van de woningen is licht en ruim en past bij de belevingswereld van de bewoners.

Bij de verbouwing zijn diverse domotica voorzieningen geïnstalleerd. De technische voorzieningen zoals bewegings- en beeldensensoren zijn een ondersteuning voor het verlenen van verantwoorde zorg. Bewoners hebben hierdoor veel bewegingsvrijheid. Die vrijheid ervaren zij ook, omdat ze op alle etages welkom zijn. Alleen de voordeur op de begane grond is gesloten.

Ook voor wijkbewoners

De Veldspaat is één van de locaties van Dignis. Het is het huis van de wijk Vinkhuizen. Ouderen kunnen hier levensbestendig wonen. Er zijn tal van activiteiten, waar wijkbewoners ook welkom zijn. In het gezellige restaurant wordt dagelijks een gevarieerd menu geserveerd.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis